Charakterystyka ogólna:
Ręczna krajalnica wertykalna
Bizerba VSP to
propozycja rozwiązania wysokiej
klasy z bogatym pakietem usług.
Funkcja SmarterSlicing to znaczne
ułatwienie codziennej pracy: gdy
nadchodzi moment czyszczenia,
ostrzenia lub konserwacji
krajalnicy, odpowiedni komunikant
pojawia się na wyświetlaczu.
Korzyści: wysoka jakość produkcji
oraz optymalizacja procesów.
Krajalnica VSP to wyjątkowa
propozycja. Innowacyjna funkcja
SmarterSlicing to idealnie pokrojone
produkty świeże. Wskaźniki
komunikują odpowiednio wcześniej,
kiedy przychodzi moment na
czyszczenie, ostrzenie czy
konserwację krajalnicy. Inteligentna
technika, która gwarantuje wysoką
dostępność sprzętu. Kolejna korzyść:
centralne sterowanie funkcją
SmarterSlicing oraz protokołowanie
danych. Doskonała podstawa do
długofalowej optymalizacji procesów.
Interfejs FoodConnect oraz
oprogramowanie do zarządzania
RetailControl znacznie ułatwiają te
procesy.
Oprócz inteligentnego,
energooszczędnego napędu Emotion®
krajalnica została wyposażona
również w wagę kontrolną:
automatyczne zliczanie plasterków
oraz wyświetlanie informacji o masie
bezpośrednio na wyświetlaczu. Na
wyświetlaczu można również regulować
liczbę obrotów noża.
Obszar zastosowania
wielofunkcyjna krajalnica nadaje się do pracy w kuchniach, kantynach oraz na zapleczach
lada sklepowa
Cechy szczególne
funkcje SmarterSlicing:
komunikaty o konieczności czyszczenia, ostrzenia lub przeprowadzenia konserwacji
przejrzyste monitorowanie oraz centralne zarządzanie danymi
pakiet Illumination: opcja: wizualne wskazanie aktualnego trybu pracy urządzenia
higieniczny design:
demontaż bez użycia narzędzi
demontowane podzespoły, możliwość mycia w zmywarce, powłoka Ceraclean®
duży odstęp pomiędzy nożem a silnikiem noża - bezpieczne czyszczenie ręczne
Pozostałe szczegóły:
krojenie supercienkich plasterków w zakresie 0 - 3 mm
innowacyjna osłona noża: inteligentny system szybkiego zatrzasku - prosty montaż
Krajalnica jest wyposażona w oprogramowanie, które powstało z Projektu OpenSSL do zastosowania z OpenSSL-Toolkit (http://www.openssl.org/).
Krajalnica jest wyposażona w oprogramowanie kryptograficzne, stworzone przez Eric Young (eay@cryptsoft.com)
Parametry techniczne:
Model | Ręczna krajalnica wertykalna VSP |
---|---|
Wielkość noża[mm] |
330 |
Liczba obrotów noża | 160-300 U/min (regulowana przez HMI) |
Pobór mocy |
100-120 V; 50/60 Hz; 1,9-2,3 A (1-jednofazowy zmienny z Emotion®) 220-240 V; 50/60 Hz; 1,0 A (1-jednofazowy zmienny z Emotion®) |
Wymiary zewnętrzne dł. x szer. x wys. | 628 x 563 x 432 mm |
Powierzchnia ustawienia (dł. x szer.) | 520 x 430 mm |
Powierzchnia robocza dł. x szer. |
673 x 678 x 454 mm |
Obszar wlotowy na produkt krojony |
kwadratowy szer. x wys.: 260 x 180 mm średnica Ø: 225 mm |
Grubość krojenia |
0-24 mm (płynnie) 0-3 mm (krojenie supercienkich plasterków) |
Stopień ochrony | IP33 |
Rodzaje sań:
VSP z saniami standardowymi
Krajalnica nie wymaga dużej
ilości miejsca do ustawienia
Wszechstronna i wydajna krajalnica VSP:
standardowa konstrukcja zapewnia maksymalną elastyczność, ponieważ doskonale
sprawdzi się do krojenia szerokiej gamy produktów, o różnych rozmiarach. To
sprawia, że krajalnica jest idealnym rozwiązaniem w przypadku krojenia w
najlepszej jakości zróżnicowanych produktów, lub gdy personel sklepu pracuje
często na zapleczu lub przy ladzie.
Standardowe sanie są dostępne z nożem
o średnicy 280 oraz 330 mm. Model z nożem 280 mm to kompaktowa, ergonomiczna
wersja do krojenia małych produktów. Krajalnicę można z powodzeniem ustawić na
małej przestrzeni.
VSP z saniami do mięsa
VSP z saniami do mięsa do krojenia
dużych i wilgotnych porcji mięsa.
Model z saniami do mięsa zaprojektowano do
krojenia mięsa. Krajalnica poradzi sobie również z dużymi i ciężkimi produktami.
Dzięki specjalnie zaprojektowanym saniom doprowadzającym na krajalnicy można
higienicznie kroić również wilgotne kawałki mięsa. Sanie doprowadzające
umożliwiają ergonomiczną, bezwysiłkową pracę także w przypadku ciężkich
produktów. Więcej korzyści? Dobierz odpowiednią wielkość noża o średnicy 350 mm
lub 370 mm do dużych porcji mięsa.
VSP z saniami do szynki parmeńskiej
VSP z saniami do
szynki parmeńskiej do elastycznego krojenia szynki.
Krajalnica zaprojektowana
specjalnie do krojenia szynki parmeńskiej, lecz ta wersja jest również idealna
do wszystkich innych rodzajów szynki. Sanie do szynki parmeńskiej wyposażone w
przytrzymywacz resztek to idealna opcja do oddzielania mięsa od kości lub do
krojenia całej szynki z kością. Na tym modelu krajalnicy można pokroić również
duże kawałki szynki: duży nóż o średnicy 350 mm względnie 370 mm znacznie
ułatwia krojenie produktów.
VSP Flex
VSP Flex to optymalna elastyczność na ladzie
świeżej oraz w pomieszczeniach przygotowawczych.
Flex to w skrócie: modułowy koncept
krajalnicy to maksymalna elastyczność. Połączenie krajalnicy i legalizowanej
wagi to możliwość krojenia, ważenia w jednym cyklu pracy. Krajalnica to nie
tylko oszczędność czasu, ale również skrócenie codziennych tras pokonywanych
przez personel - w ten sposób personel utrzymuje kontakt wzrokowy z klientem
podczas dokonywania zakupów.
Dodatkowe opcje:
Indywidualne wyposażenie
warianty noża: nóż Ceraclean®, nóż zaokrąglony, nóż do chleba, nóż ze stali szlachetnej
wariant sań i przytrzymywacza resztek produktu
prowadzenie produktu do krojenia także w przypadku krojenia w poprzek
ustawienie krajalnicy na gumowych nóżkach, opcjonalnie z dźwignią do podnoszenia obudowy krajalnicy
do ustawienia także na małych powierzchniach
Połączenie Flex
krajalnica ze zintegrowaną, zalegalizowaną wagą sklepową
Wyjątkowa powłoka ochronna Ceraclean®
Wariant krajalnicy ze
zintegrowaną wagą kontrolną
Zróżnicowane wyjście kabla
kabel sieciowy można umieścić w różnych wyjściach
Nie wiesz jaki model krajalnicy byłby optymalny dla Twojej placówki? Masz dodatkowe
pytania?
Napisz: biuro@hant.pl
Zadzwoń: 61 8118058, 61 8118059, 61 8122954
P.U.H. HANT
ul. Brzoskwiniowa 30
62-095 Murowana Goślina
tel. 61/811 80 58
61/811 80 59
61/812 29 54
fax. 61/811 80 55
mail:biuro@hant.pl